Cattery The Sunkids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maine Coons

De Maine Coon is een zeer grote langharige kat. Deze kat komt uit het Noord-Oost Amerikaans gelegen staatje Maine (Nieuw Engeland). Er bestaan wonderlijke verhalen over kruisingen tussen wilde katten en wasberen (racoons) maar dit is wetenschappelijk onmogelijk.


De oorsprong van dit ras ligt echter bij de zeelui van Nieuw Engeland, want zij namen van hun verre tochten Angora katten mee. Deze katten kruisten zich met de kortharige huiskatten daar, met als gevolg een forse, stoere, en werkwillige kat die zeer groot en sterk was en een harde werker. Ze konden goed tegen de barre weersomstandigheden en daarbij hadden deze katten een stabiel karakter. Ze waren dan ook geliefd bij de boeren daar als ratten- en muizenjagers.

Ze worden dan ook wel omschreven als goedmoedige reuzen. Het zijn langharige katten die door de afwezigheid van een wollige ondervacht makkelijk te onderhouden zijn. Door hun stabiele karakter hebben ze absoluut geen moeite met de aanwezigheid van kinderen of honden. Sterker nog, ze waarderen dit! Ze kunnen moeiteloos de stemming van hun baasje herkennen en verrassen je zonodig met een geapporteerd balletje of propje papier als cadeautje. Het zijn echt gezinskatten die altijd in zijn voor een spelletje of aandacht zonder daarbij opdringerig te zijn.

Wij hebben de volgende Maine Coon katers:
Hummer

En de volgende Maine Coon poezen:
Skye